Kerstkrans Maken: Benodigdheden En Inspiratie

You are viewing this post: Kerstkrans Maken: Benodigdheden En Inspiratie

Kerstkrans Maken: Benodigdheden En Inspiratie

Diy Dollar Store Mop Wreath

Keywords searched by users: kerstkrans maken benodigdheden kerstkrans maken met kerstballen, kerstkrans maken workshop, herfstkrans maken, strokrans maken, kerstkrans voordeur, kerstkrans binden, kerststukje maken

Benodigdheden voor het maken van een kerstkrans

Het maken van een kerstkrans is een leuke en creatieve manier om je huis in de kerstsfeer te brengen. Of je nu een kerstkrans wilt maken met kerstballen, een kerstkrans wilt gebruiken als decoratie voor je voordeur, of een kerstkrans wilt binden als onderdeel van een kerststukje, je hebt bepaalde benodigdheden nodig om aan de slag te kunnen gaan. Hier zijn de belangrijkste benodigdheden voor het maken van een kerstkrans:

Stap 1: Basis materialen

Om te beginnen heb je een aantal basismaterialen nodig voor je kerstkrans. Deze materialen vormen de basisstructuur van de krans. Enkele essentiële basis materialen zijn:

1. Strokrans: Een strokrans dient als basis voor je kerstkrans. Dit is een ringvormige structuur gemaakt van stro of schuim, en het biedt een stevige basis waarop je de takken en decoraties kunt bevestigen.

2. Metalen ring: In plaats van een strokrans kun je ook een metalen ring gebruiken als basis. Deze ringen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en worden vaak gebruikt voor grotere, stevigere kransen.

3. Draad: Om de takken en decoraties stevig aan de basis te bevestigen, heb je draad nodig. Gebruik binddraad of bloemendraad van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat alles op zijn plaats blijft zitten.

Stap 2: Verschillende soorten takken en bladeren

Een kerstkrans wordt meestal gemaakt van groenblijvende takken zoals dennentakken, sparrentakken of hulsttakken. Deze takken zorgen voor een frisse en feestelijke uitstraling. Je kunt verschillende soorten takken combineren om een interessant en levendig effect te creëren.

Naast de groenblijvende takken, kun je ook bladeren gebruiken om je kerstkrans extra kleur en textuur te geven. Denk aan eucalyptusbladeren, magnoliablaadjes of klimopbladeren.

Stap 3: Decoratieve elementen

Decoratieve elementen zijn de finishing touch van je kerstkrans. Ze voegen kleur, glans en persoonlijkheid toe aan je creatie. Enkele veelgebruikte decoratieve elementen zijn:

1. Kerstballen: Voeg kleine of grote kerstballen toe in verschillende kleuren en maten om je krans een feestelijke uitstraling te geven. Kerstballen kunnen met behulp van dunne draad of lijm aan de krans worden bevestigd.

2. Kerstlint: Gebruik een mooi kerstlint om je krans op te hangen en om wat extra kleur toe te voegen. Je kunt het lint ook gebruiken om een strik of andere decoratieve accenten op je krans te maken.

3. Glitter en pailletten: Geef je kerstkrans wat extra sprankeling door glitter of pailletten toe te voegen. Breng een laagje lijm aan op de takken en strooi er vervolgens glitter of pailletten overheen.

Stap 4: Lijm en bindmateriaal

Om alle elementen van je kerstkrans stevig op hun plaats te houden, heb je lijm en bindmateriaal nodig. Enkele veelgebruikte lijm- en bindmaterialen zijn:

1. Lijmpistool: Een lijmpistool is een handig hulpmiddel om takken, decoraties en andere elementen stevig aan de basis van je krans te bevestigen. Zorg ervoor dat je een lijmpistool gebruikt dat geschikt is voor gebruik met de materialen die je hebt gekozen.

2. Lijmpatronen: Zorg ervoor dat je voldoende lijmpatronen hebt voor je lijmpistool. Het is vervelend als je halverwege moet stoppen omdat je geen lijm meer hebt.

3. Binddraad: Binddraad is handig om takken stevig aan de basis te bevestigen. Het kan ook gebruikt worden om decoratieve elementen vast te maken.

Stap 5: Optionele toevoegingen

Naast de hierboven genoemde benodigdheden, zijn er nog enkele optionele toevoegingen die je aan je kerstkrans kunt maken om hem persoonlijker te maken:

1. Kerstfiguren: Voeg kleine kerstfiguren of ornamenten toe aan je krans om een thema te creëren. Denk aan kerstmannen, engelen, rendieren of kerstboomornamenten.

2. Natuurlijke elementen: Gebruik natuurlijke elementen zoals dennenappels, bessen, gedroogde bloemen of besneeuwde takken om je krans een rustieke uitstraling te geven.

3. Verlichting: Als je je kerstkrans wilt verlichten, kun je kleine kerstlampjes toevoegen. Zorg ervoor dat de lampjes geschikt zijn voor gebruik buitenshuis als je de krans buiten wilt hangen.

Stap 6: Styling inspiratie

Nu je alle benodigdheden hebt verzameld, is het tijd om je kerstkrans te stylen. Hier zijn enkele ideeën en inspiratie om je op weg te helpen:

1. Kerstkrans maken met kerstballen: Bevestig kerstballen van verschillende kleuren en maten over de hele krans. Voeg eventueel wat glitter of pailletten toe voor wat extra glans.

2. Kerstkrans maken workshop: Als je graag wat begeleiding wilt bij het maken van je kerstkrans, kun je overwegen om deel te nemen aan een kerstkrans maken workshop. Hier leer je stap voor stap hoe je een prachtige krans kunt maken onder begeleiding van een professional.

3. Herfstkrans maken: Gebruik warme herfstkleuren en natuurlijke elementen zoals gedroogde bladeren en bessen om een herfstkrans te maken. Voeg eventueel wat miniaturen pompoenen of dennenappels toe.

4. Strokrans maken: Gebruik een strokrans als basis en bedek deze met groenblijvende takken en decoraties naar keuze. Strokransen geven een rustieke uitstraling aan je kerstkrans.

5. Kerstkrans voordeur: Als je je kerstkrans aan de voordeur wilt hangen, kies dan voor een stevige basis en zorg ervoor dat de decoraties bestand zijn tegen weersinvloeden. Voeg een lint toe om de krans aan de deur te bevestigen.

6. Kerstkrans binden: Gebruik binddraad om takken en decoraties stevig aan de basis te bevestigen. Bind het draad strak vast, maar zorg ervoor dat je de takken niet beschadigt.

7. Kerststukje maken: Als je de kerstkrans wilt integreren in een groter kerststukje, kunt je extra elementen toevoegen zoals kaarsen, kleine cadeautjes of houten figuren.

Nu je alle benodigdheden hebt en wat styling inspiratie hebt opgedaan, kun je aan de slag gaan met het maken van je eigen prachtige kerstkrans. Veel plezier en geniet van het feestelijke resultaat!

FAQs

Hoe lang duurt het om een kerstkrans te maken?

De tijd die je nodig hebt om een kerstkrans te maken, hangt af van de complexiteit van het ontwerp en je eigen ervaring en vaardigheden. Over het algemeen kun je verwachten dat het maken van een kerstkrans tussen de 1 en 3 uur duurt.

Kan ik natuurlijke materialen gebruiken voor mijn kerstkrans?

Ja, natuurlijke materialen kunnen een mooie toevoeging zijn aan je kerstkrans. Denk aan dennenappels, bessen, gedroogde bloemen, houten takken en bladeren.

Welke lijm moet ik gebruiken om mijn kerstkrans te maken?

Een lijmpistool is vaak de beste keuze voor het maken van een kerstkrans. Het smelt de lijm snel en biedt een sterke hechting. Zorg ervoor dat je een lijmpistool gebruikt dat geschikt is voor het materiaal dat je wilt bevestigen.

Kan ik mijn kerstkrans buiten hangen?

Ja, je kunt je kerstkrans buiten hangen, maar zorg ervoor dat je materialen en decoraties gebruikt die bestand zijn tegen weersinvloeden. Denk aan kunstmatige materialen en coatings die bescherming bieden tegen vocht en vervaging.

Waar kan ik een kerstkrans maken workshop volgen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een kerstkrans maken workshop kunt volgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar lokale bloemisten, tuincentra of evenementenlocaties in jouw buurt. Daarnaast worden er ook online workshops aangeboden waar je stap voor stap kunt leren hoe je een kerstkrans maakt.

Wat kan ik doen met mijn kerstkrans na de feestdagen?

Na de feestdagen kun je je kerstkrans opbergen en bewaren voor volgend jaar. Als de krans gemaakt is van natuurlijke materialen, kun je ervoor kiezen om deze te composteren. Je kunt ook overwegen om de kerstkrans een andere bestemming te geven, bijvoorbeeld als decoratie in huis of als cadeau voor iemand anders.

Categories: Update 53 Kerstkrans Maken Benodigdheden

DIY Dollar Store Mop Wreath
DIY Dollar Store Mop Wreath

De takken die ik gebruikte zijn de Eucalyptus, de Pinus, Coniferentakken en de Skimmia Japonica. Bij de bloemist, het tuincentrum of in de natuur zijn genoeg mooie groene takken te vinden om een echte kerstkrans mee te maken…Een krans van piepschuim (deze heb ik voor €0,89 bij Action gekocht) Plastic kerstballen, ongeveer 80 stuks, in verschillende maten (van €0,50 tot €1,49 bij Zeeman en Hema in maten van 2 tot 5,5 cm) Lint om de kerstkrans op te hangen. Lijmpistool (verkrijgbaar bij o.a. Xenos en Pipoos)

Basis kerstkrans maken: wat heb je nodig?
 1. Bind- of wikkeldraad (metaaldraad)
 2. Veel kerstgroen (bij voorkeur in kleine takjes)
 3. Een basis strokrans (of een basis krans met oase)
 4. Snoeischaar.
 5. Schaar.
 6. Visdraad.
 7. Kniptang.
 8. Kerstversiering.
De kerstkrans maken
 1. Leg de verschillende takken naast elkaar en sorteer ze op soort en lengte.
 2. Maak vervolgens even dikke bosjes van de verschillende takken. …
 3. Maak het eerste bosje vast aan het frame. …
 4. Nu ga je het eerste bosje met takken overlappen met volgende bosjes. …
 5. Herhaal de vorige stap tot de krans vol is.
Benodigdheden
 • Kant en klare krans van stro (als basis);
 • Bladeren in verschillende herfstkleuren;
 • Takken;
 • Tangetje;
 • Metaaldraad (bijvoorbeeld buigzaam tuindraad).

Hoe Maak Ik Zelf Een Kerstkrans?

Hoe maak ik zelf een kerstkrans?

Om zelf een kerstkrans te maken, begin je met het leggen van de verschillende takken naast elkaar en sorteert ze op soort en lengte. Vervolgens maak je even dikke bosjes van de takken. Het eerste bosje bevestig je aan het frame. Daarna ga je het eerste bosje met takken overlappen met volgende bosjes. Deze stap herhaal je totdat de krans vol is. Dit is de basisinstructie om een kerstkrans te maken. Een belangrijke datum om dit te doen is 13 december 2019.

Welke Takken Voor Kerstkrans?

Welke takken kunnen worden gebruikt voor het maken van een kerstkrans? De takken die ik gebruikte zijn Eucalyptus, Pinus, Coniferentakken en Skimmia Japonica. Er zijn genoeg mooie groene takken te vinden bij de bloemist, het tuincentrum of in de natuur om een echte kerstkrans mee te maken. Deze informatie werd gevonden op 16 december 2020.

Wat Zit Er In Een Kerstkrans?

Welke ingrediënten zijn er nodig voor het maken van een traditionele kerstkrans? Om een kerstkrans te maken, heb je de volgende benodigdheden nodig: een kant-en-klare krans van stro als basis, bladeren in verschillende herfstkleuren, takken, een tang en metaaldraad, zoals buigzaam tuindraad. Deze materialen worden op 13 december 2022 gebruikt om een prachtige kerstkrans te creëren.

Update 31 kerstkrans maken benodigdheden

Een Kerstkrans Maken: Stap-Voor-Stap Handleiding
Een Kerstkrans Maken: Stap-Voor-Stap Handleiding

See more here: castu.org

Learn more about the topic kerstkrans maken benodigdheden.

See more: https://castu.org/cultuur-media/

Articles compiled by CASTU. See more articles in category: Cultuur & Media

Leave a Comment