Hoe Maak Je Geen Whatsapp-Back-Up?

You are viewing this post: Hoe Maak Je Geen Whatsapp-Back-Up?

Hoe Maak Je Geen Whatsapp-Back-Up?

Table of Contents

Whatsapp Chat Backup Loading/Stuck While Uploading To Google Drive | Whatsapp Backup Not Working

Keywords searched by users: whatsapp backup maken lukt niet whatsapp backup google drive werkt niet, whatsapp backup blijft hangen android, whatsapp backup blijft hangen op 99, whatsapp reservekopie icloud lukt niet, whatsapp backup terugzetten samsung, ik wil geen backup van whatsapp, whatsapp backup terugzetten lukt niet, media herstellen whatsapp blijft hangen samsung

WhatsApp-backup maken lukt niet: problemen en oplossingen

WhatsApp is een populaire messaging-app die mensen over de hele wereld gebruiken om met elkaar in contact te blijven. Een van de handigste functies van WhatsApp is de mogelijkheid om een back-up te maken van je chatgeschiedenis, zodat je deze kunt herstellen op een nieuw apparaat of na het verwijderen en opnieuw installeren van de app. Maar soms kunnen gebruikers problemen ondervinden bij het maken van een WhatsApp-back-up. In dit artikel zullen we enkele van de veelvoorkomende problemen bespreken en oplossingen bieden om ze op te lossen.

1. Waarom lukt het niet om een WhatsApp-back-up te maken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het niet lukt om een WhatsApp-back-up te maken. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

– Problemen met Google Drive-back-up

WhatsApp maakt standaard gebruik van Google Drive om back-ups van je chatgeschiedenis op te slaan. Als er iets mis is met de Google Drive-back-upfunctie, kan dit van invloed zijn op je vermogen om een back-up te maken.

– Onvoldoende opslagruimte op Google Drive

Google Drive biedt een beperkte hoeveelheid gratis opslagruimte. Als je niet genoeg vrije ruimte hebt op Google Drive, kan dit voorkomen dat je een back-up van je WhatsApp-gegevens kunt maken.

– Beschadigde SD-kaart of chatgeschiedenis

Als je WhatsApp-back-up op een SD-kaart is opgeslagen en de kaart beschadigd is, kan dit ervoor zorgen dat je geen back-up kunt maken. Ook als je chatgeschiedenis beschadigd is, kan dit problemen veroorzaken bij het maken van een back-up.

2. Oplossingen voor het maken van een WhatsApp-back-up op Google Drive

– Controleer de instellingen van je Google-account

Controleer of de back-upoptie voor WhatsApp is ingeschakeld in de instellingen van je Google-account. Om dit te doen, ga je naar de instellingen van je telefoon, zoek je naar ‘Accounts’ en selecteer je ‘Google’. Controleer of ‘WhatsApp’ is geselecteerd in de lijst met apps die kunnen worden gesynchroniseerd met Google Drive.

– Controleer de opslagruimte op Google Drive

Zorg ervoor dat je voldoende vrije ruimte hebt op Google Drive om een back-up van je WhatsApp-gegevens te maken. Als je geen vrije ruimte meer hebt, kun je overwegen om oude bestanden te verwijderen of een betaald abonnement te nemen om meer opslagruimte te krijgen.

– Repareer of vervang een beschadigde SD-kaart

Als je WhatsApp-back-up op een SD-kaart is opgeslagen en de kaart is beschadigd, kun je proberen de kaart te repareren of te vervangen om het probleem op te lossen. Een beschadigde kaart kan leiden tot lees- en schrijffouten, waardoor je geen back-up kunt maken.

3. Wat te doen als je WhatsApp-back-up vastzit op Android?

Het kan voorkomen dat je WhatsApp-back-upproces op Android stopt of vastloopt. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

– Forceer WhatsApp om te stoppen

Ga naar de instellingen van je telefoon, selecteer ‘Apps’ of ‘Applicatiebeheer’ en zoek naar WhatsApp. Tik op ‘Forceer stoppen’ om de app af te sluiten. Start vervolgens WhatsApp opnieuw en probeer de back-up opnieuw te maken.

– Wis de cache van WhatsApp

Ga naar de instellingen van je telefoon, selecteer ‘Apps’ of ‘Applicatiebeheer’ en zoek naar WhatsApp. Tik op ‘Opslag’ en vervolgens op ‘Cache wissen’. Hiermee worden tijdelijke bestanden gewist die mogelijk het back-upproces hinderen.

– Verwijder onnodige bestanden en apps op je apparaat

Als je apparaat weinig interne opslagruimte heeft, kan dit problemen veroorzaken bij het maken van een back-up. Verwijder onnodige bestanden en apps die je niet meer gebruikt om ruimte vrij te maken en probeer de back-up opnieuw te maken.

4. Alternatieve methoden om een WhatsApp-back-up te maken

Als je problemen blijft ondervinden bij het maken van een WhatsApp-back-up op Google Drive, zijn er alternatieve methoden die je kunt proberen:

– Maak een lokale back-up op je apparaat

WhatsApp biedt ook de mogelijkheid om een back-up van je chatgeschiedenis op te slaan op het interne geheugen van je apparaat. Ga naar de instellingen van WhatsApp, selecteer ‘Chats’ en tik op ‘Chat back-up’. Hier kun je ervoor kiezen om een back-up te maken op het interne geheugen van je apparaat.

– Gebruik een back-up-app van derden

Er zijn verschillende apps van derden beschikbaar waarmee je een back-up van je WhatsApp-gegevens kunt maken en deze kunt opslaan op een externe opslaglocatie, zoals je computer of een cloudopslagdienst. Zoek in de app store van je apparaat naar WhatsApp-back-up-apps en probeer er een uit die bij je past.

5. Het herstellen van een WhatsApp-back-up op een nieuw Android-apparaat

Als je een nieuwe Android-telefoon krijgt en je WhatsApp-back-up wilt herstellen, volg dan deze stappen:

– Verifieer je telefoonnummer

Zorg ervoor dat je WhatsApp-account is gekoppeld aan het telefoonnummer dat je wilt gebruiken op je nieuwe apparaat. Hiervoor ontvang je een verificatiecode via sms.

– Back-up herstellen tijdens het installatieproces

Installeer WhatsApp op je nieuwe Android-apparaat en volg de instructies op het scherm. Tijdens het installatieproces krijg je de optie om een back-up te herstellen. Selecteer de back-up die je wilt herstellen en voltooi de installatie.

6. Het terugzetten van een WhatsApp-back-up op hetzelfde Android-apparaat

Als je WhatsApp-back-up nog op je huidige Android-apparaat staat en je wilt deze terugzetten, volg dan deze stappen:

– Uninstall en installeer de WhatsApp-applicatie opnieuw

Ga naar de instellingen van je telefoon, selecteer ‘Apps’ of ‘Applicatiebeheer’, zoek naar WhatsApp en tik op ‘Verwijderen’ om de app te verwijderen. Ga vervolgens naar de Play Store, zoek naar WhatsApp en installeer de app opnieuw.

– Herstellen van de back-up tijdens het installatieproces

Tijdens het installatieproces van WhatsApp krijg je de optie om een back-up te herstellen. Selecteer de back-up die je wilt herstellen en voltooi de installatie. Je chatgeschiedenis en media worden hersteld op je apparaat.

7. Tips voor het succesvol maken en herstellen van een WhatsApp-back-up

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je WhatsApp-back-upproces soepel verloopt:

– Zorg voor voldoende opslagruimte op je apparaat en Google Drive

Controleer regelmatig de beschikbare opslagruimte op je apparaat en Google Drive om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om een back-up te maken en te herstellen.

– Controleer regelmatig de instellingen en updates van WhatsApp

Houd je WhatsApp-instellingen up-to-date en zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app hebt geïnstalleerd om mogelijke problemen met het back-upproces te voorkomen.

– Maak een regelmatige back-up van je chatgeschiedenis

Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke berichten verliest, raden we aan regelmatig een back-up te maken van je chatgeschiedenis. Op deze manier kun je je gegevens herstellen als er iets misgaat.

8. Het terughalen van verwijderde WhatsApp-berichten

Als je per ongeluk WhatsApp-berichten hebt verwijderd en ze wilt terughalen, zijn hier enkele methoden die je kunt proberen:

– Backup herstellen om verwijderde berichten terug te krijgen

Als je regelmatig een back-up van je WhatsApp-gegevens hebt gemaakt, kun je proberen een eerdere back-up te herstellen om de verwijderde berichten terug te krijgen. Houd er rekening mee dat je hierbij mogelijk recentere berichten verliest.

– Gebruik een dataherstelprogramma van derden

Als je geen back-up hebt of als de back-up geen verwijderde berichten bevat, kun je overwegen om een dataherstelprogramma van derden te gebruiken om je verwijderde WhatsApp-berichten te herstellen. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar die je kunt proberen, zoals iMyFone D-Back, Dr.Fone en Mobisaver.

9. Veelvoorkomende problemen bij het maken van een WhatsApp-back-up en mogelijke oplossingen

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen bij het maken van een WhatsApp-back-up en mogelijke oplossingen:

– Mislukte back-ups als gevolg van slechte internetverbinding

Zorg ervoor dat je een stabiele en snelle internetverbinding hebt tijdens het maken van een back-up. Anders kan dit leiden tot mislukte back-ups. Probeer het opnieuw wanneer je een betere internetverbinding hebt.

– Problemen met apparaatcompatibiliteit en besturingssysteemversies

Controleer of je apparaat compatibel is met de nieuwste versie van WhatsApp en of je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Incompatibiliteit kan problemen veroorzaken bij het maken van een back-up. Probeer WhatsApp en je besturingssysteem bij te werken naar de nieuwste versie.

Categories: Ontdekken 19 Whatsapp Backup Maken Lukt Niet

WhatsApp chat backup loading/stuck while uploading to google drive | WhatsApp backup not working
WhatsApp chat backup loading/stuck while uploading to google drive | WhatsApp backup not working

Als WhatsApp geen back-up vindt, kan dat de volgende oorzaken hebben: Je bent niet ingelogd op hetzelfde Google-account. Je gebruikt niet hetzelfde telefoonnummer als waarmee de back-up werd gemaakt. Je SD-kaart of chatgeschiedenis is beschadigd.Je kunt een back-up van je gegevens terugzetten op de oorspronkelijke telefoon of op bepaalde andere Android-telefoons. Je kunt de back-upfunctie niet gebruiken als je een persoonlijk apparaat instelt met een werkprofiel of alleen voor werk, of als je een apparaat instelt dat eigendom is van een bedrijf.Probeer WhatsApp geforceerd te stoppen. Om dit op je Android-apparaat te doen, tik je op Instellingen > Apps > Open de app-lijst > Selecteer WhatsApp en tik vervolgens op “Geforceerd stoppen”. Open WhatsApp nu opnieuw en probeer vervolgens de back-up.

WhatsApp gesprekken terughalen zonder backup op Android:
  1. Open de app en ga op zoek naar de WhatsApp map met de naam ‘/WhatsApp/databases’. …
  2. In deze map vind je allerlei mappen met versies van je WhatsApp geschiedenis terug. …
  3. Verwijder nu WhatsApp van je telefoon.

Waarom Kan Ik Geen Back-Up Maken?

Je kunt een back-up van je gegevens terugzetten op de oorspronkelijke telefoon of op bepaalde andere Android-telefoons. Er zijn echter enkele gevallen waarin je de back-upfunctie niet kunt gebruiken. Ten eerste, als je een persoonlijk apparaat instelt met een werkprofiel of alleen voor werk, kun je geen back-up maken. Daarnaast geldt hetzelfde als je een apparaat instelt dat eigendom is van een bedrijf. In deze situaties zijn beperkingen van toepassing op de back-upfunctie.

Kan Whatsapp Backup Niet Voltooien?

Kan WhatsApp de back-up niet voltooien? Geen zorgen, hier is een oplossing. Probeer WhatsApp geforceerd te stoppen op je Android-apparaat. Ga naar Instellingen, tik op Apps en open de app-lijst. Zoek en selecteer WhatsApp en tik vervolgens op “Geforceerd stoppen”. Nu kun je WhatsApp opnieuw openen en de back-up opnieuw proberen. Vergeet niet dat dit advies geldt voor 21 februari 2023.

Kun Je Whatsapp Berichten Terughalen Zonder Back-Up?

Kun je WhatsApp berichten terughalen zonder back-up?

Wil je graag weten of het mogelijk is om WhatsApp berichten terug te halen zonder een back-up te hebben op Android? Hier is hoe je dit kunt doen: open de WhatsApp app en zoek naar de map genaamd ‘/WhatsApp/databases’. In deze map zul je verschillende mappen vinden met versies van je WhatsApp geschiedenis. Om zonder back-up berichten te herstellen, moet je de WhatsApp app van je telefoon verwijderen. Op 28 juni 2023 wordt dit artikel geplaatst.

Verzamelen 22 whatsapp backup maken lukt niet

See more here: castu.org

Learn more about the topic whatsapp backup maken lukt niet.

See more: https://castu.org/cultuur-media/

Articles compiled by CASTU. See more articles in category: Cultuur & Media

Leave a Comment