Zelf Je Haar Knippen: 5 Handige Tips Voor Perfecte Puntjes

You are viewing this post: Zelf Je Haar Knippen: 5 Handige Tips Voor Perfecte Puntjes

Zelf Je Haar Knippen: 5 Handige Tips Voor Perfecte Puntjes

Zo Werk Je Zelf Eenvoudig Je Puntjes Bij | Haar Tutorial | Kruidvat

Keywords searched by users: zelf je haar knippen puntjes zelf lang haar recht knippen, zelf kort haar knippen dames, zelf haar knippen vrouw halflang, zelf haar knippen spiegel, zelf puntjes knippen krullen, dode puntjes knippen, haar knippen dames laagjes, zelf achterkant haar knippen vrouw

Zelf je haar knippen: Puntjes bijwerken

Ben je het zat om telkens naar de kapper te gaan om je haar bij te laten knippen? Het puntje van je haar vormt een belangrijk onderdeel van je kapsel en door het regelmatig bij te werken, zorg je ervoor dat je haar er gezond en verzorgd uitziet. In dit artikel gaan we dieper in op het zelf knippen van je haar puntjes en geven we je handige tips en instructies om dit zelf thuis te doen.

Wat zijn puntjes?

Voordat we ingaan op hoe je je haar puntjes kunt knippen, is het belangrijk om te begrijpen wat puntjes precies zijn. Je haar groeit continu en na verloop van tijd ontstaan er gespleten haarpunten. Gespleten haarpunten zien er dof, droog en ongezond uit, en kunnen je haar er onverzorgd laten uitzien. Puntjes bijwerken betekent dat je de gespleten haarpunten afknipt, waardoor je haar er weer gezond en levendig uitziet.

Naast het verwijderen van gespleten punten, kan het bijwerken van je haar puntjes ook helpen om je kapsel in vorm te houden. Door regelmatig kleine hoeveelheden haar af te knippen, voorkom je dat je haar te lang wordt en verlies je geen lengte.

Voordelen van zelf je haar knippen

Het zelf knippen van je haar puntjes heeft verschillende voordelen ten opzichte van een bezoek aan de kapper:

 • Kostenbesparing: Door zelf je haar te knippen, bespaar je geld op de kosten van een kappersbezoek.
 • Flexibiliteit: Je kunt je haar knippen wanneer het jou uitkomt, zonder rekening te hoeven houden met de openingstijden van de kapper.
 • Controle: Door zelf je haar te knippen, heb je de volledige controle over het resultaat en kun je je haar precies zo knippen als je wilt.

Het zelf knippen van je haar puntjes kan een beetje eng zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar met de juiste tools en instructies is het heel goed mogelijk om een professioneel resultaat te behalen.

Tools en benodigdheden

Voordat je begint met het knippen van je haar puntjes, moet je ervoor zorgen dat je de juiste tools en benodigdheden bij de hand hebt. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Een scherpe kappersschaar of een schaar speciaal ontworpen voor het knippen van haar. Het is belangrijk om geen gewone huishoudschaar te gebruiken, omdat deze het haar kan beschadigen.
 • Een kam om je haar te kammen en eventuele klitten te verwijderen.
 • Haarklemmen of elastiekjes om je haar op te delen in secties.
 • >

 • Een spiegel of twee spiegels om het achterste gedeelte van je haar te kunnen zien.
 • Optioneel: een plantenspuit met water om je haar vochtig te maken tijdens het knippen. Dit kan helpen om je haar beter te stylen en te knippen.

Zorg ervoor dat je alle benodigde tools en benodigdheden klaar hebt liggen voordat je begint met het knippen van je haar.

Het voorbereiden van je haar

Voordat je begint met het knippen van je haar, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Hier zijn een paar stappen die je moet volgen:

 1. Was je haar en zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je begint met het knippen. Nat haar kan anders worden geknipt dan droog haar, dus zorg ervoor dat je haar volledig droog is.
 2. Kam je haar grondig om eventuele klitten te verwijderen. Klitten kunnen het moeilijk maken om je haar gelijkmatig te knippen, dus zorg ervoor dat je haar volledig klitvrij is.
 3. Als je droog, pluizig haar hebt, kun je ervoor kiezen om je haar vochtig te maken met behulp van een plantenspuit. Dit maakt je haar makkelijker te hanteren tijdens het knippen.
 4. Verdeel je haar in secties en gebruik haarklemmen of elastiekjes om elk deel vast te zetten. Dit maakt het knipproces overzichtelijker en zorgt ervoor dat je geen stukjes haar overslaat.

Zodra je je haar hebt voorbereid, ben je klaar om te beginnen met het knippen van je puntjes.

Stap-voor-stap instructies

Het knippen van je haar puntjes kan een beetje lastig zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar met deze gedetailleerde, stap-voor-stap instructies moet het geen probleem zijn:

 1. Begin met droog haar: Zoals eerder vermeld, is het belangrijk om je haar volledig droog te knippen, omdat nat haar anders kan worden geknipt dan droog haar.
 2. Kam je haar: Kam je haar grondig om eventuele klitten te verwijderen en zorg ervoor dat je haar volledig klitvrij is.
 3. Verdeel je haar: Verdeel je haar in secties en gebruik haarklemmen of elastiekjes om elk deel vast te zetten.
 4. Begin aan de achterkant: Begin met het knippen van de puntjes aan de achterkant van je haar. Gebruik een spiegel of twee spiegels om het achterste gedeelte van je haar te kunnen zien.
 5. Knip kleine hoeveelheden haar: Knip telkens kleine hoeveelheden haar af. Het is beter om meerdere kleine knipjes te maken dan om in één keer te veel af te knippen.
 6. Knip recht: Houd de schaar recht en knip het haar in een rechte lijn, parallel aan de vloer. Dit zorgt voor een gelijkmatige en professionele uitstraling.
 7. Werk naar de voorkant toe: Werk langzaam naar de voorkant van je haar toe en knip de puntjes aan de zijkanten bij.
 8. Controleer regelmatig: Controleer regelmatig je haar in de spiegel om ervoor te zorgen dat je geen stukjes haar overslaat en dat beide zijden gelijk zijn geknipt.
 9. Knip de pony als je die hebt: Als je een pony hebt, kun je deze nu bijwerken volgens de gewenste lengte en stijl.

Zorg ervoor dat je geduldig en voorzichtig te werk gaat tijdens het knippen. Het is beter om kleine aanpassingen te maken en regelmatig te controleren dan om te veel haar af te knippen.

Hoe vaak moet je je haar knippen?

De frequentie waarmee je je haar moet knippen, hangt af van je haartype en hoe snel je haar groeit. Over het algemeen wordt aanbevolen om je haar elke 8 tot 12 weken bij te knippen. Dit helpt om gespleten haarpunten te voorkomen en je haar er gezond uit te laten zien.

Slag of steil haar kan wat langer doorgroeien voordat het geknipt moet worden, terwijl krullend haar sneller de neiging heeft om gespleten haarpunten te ontwikkelen en vaker herstel nodig heeft. Als je je haar laat groeien, is het raadzaam om het om de 8 tot 10 weken te laten knippen, zodat gespleten haarpunten kunnen worden verwijderd en je haar gezond blijft.

Tips en tricks

Het knippen van je haar puntjes kan wat oefening en geduld vergen, maar deze tips en tricks kunnen je helpen om het proces gemakkelijker te maken:

 • Begin met kleine knipjes en werk langzaam naar meer af als je tevreden bent met het resultaat.
 • Houd de schaar recht en knip het haar in een rechte lijn om een gelijkmatige afwerking te krijgen.
 • Gebruik een kam om het haar vast te houden terwijl je het afknipt.
 • Knip je haar in goed verlichte ruimtes, bij voorkeur bij daglicht, zodat je de puntjes goed kunt zien.
 • Wees geduldig en neem de tijd, haasten kan leiden tot ongelijkmatige resultaten.
 • Controleer regelmatig je haar in de spiegel om ervoor te zorgen dat beide zijden gelijk zijn geknipt.
 • Als je twijfelt, ga dan liever naar de kapper.

Met deze tips en tricks kun je zelfverzekerd aan de slag gaan en je haar puntjes bijwerken als een professional.

Veelvoorkomende fouten bij zelf je haar knippen

Het zelf knippen van je haar puntjes kan soms wat uitdagend zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Hier zijn een aantal veelvoorkomende fouten bij zelf je haar knippen en hoe je deze kunt vermijden:

 • Te veel haar afknippen: Het is beter om kleine hoeveelheden haar af te knippen en regelmatig te controleren, dan in één keer te veel af te knippen.
 • Onregelmatige knipjes: Houd de schaar recht en knip het haar in een rechte lijn om een gelijkmatige afwerking te krijgen.
 • Niet gen

Categories: Delen 67 Zelf Je Haar Knippen Puntjes

Zo werk je zelf eenvoudig je puntjes bij | Haar tutorial | Kruidvat
Zo werk je zelf eenvoudig je puntjes bij | Haar tutorial | Kruidvat

Hoe Knip Ik Mijn Eigen Puntjes?

Ongeveer in het midden van je haardos pak je een pluk haar van ongeveer 2-3 cm breed in droog haar. Zorg ervoor dat het haar goed samen gedraaid is. Gebruik een scherpe schaar om de uitstekende gespleten haarpunten af te knippen. Herhaal deze methode stap voor stap totdat je alle haren met gespleten punten hebt aangepakt. Zo kun jij gemakkelijk thuis je gespleten puntjes knippen!

Kan Je Zelf Puntjes Knippen?

Kan je zelf puntjes knippen van lang haar?

Als je lang haar hebt, kan je heel goed zelf de dode haarpunten verwijderen en bijknippen. Alles wat je nodig hebt, is een kappersschaar of scherpe keukenschaar en een haarelastiekje. Dit geldt voornamelijk voor lang en steil haar.

Waarom Moet Je De Puntjes Van Je Haar Knippen?

Waarom moet je de puntjes van je haar knippen? Bij mensen met natuurlijk steil haar of met een lichte slag worden vaak stylingtools gebruikt om het haar te bewerken. Het gebruik van deze tools kan leiden tot uitdroging en beschadiging van het haar, waardoor er gespleten haarpunten ontstaan die gemakkelijk kunnen afbreken. Om dit te voorkomen is het daarom het beste om je haar om de acht weken te laten knippen.

Hoe Vaak Puntjes Knippen Lang Haar?

Als je lang haar wilt laten groeien, hangt de frequentie van het knippen van je gespleten haarpunten af van de conditie van je haar. Als je van nature gevoelig en broos haar hebt, moet je vaker gaan, bijvoorbeeld elke 8 weken. Als je daarentegen sterk haar hebt, kun je elke 10 weken terugkomen. Deze informatie is geldig op 21 juni 2019.

Hoe Knip Je Dode Puntjes?

Hoe knip je dode puntjes?

Dode puntjes, die vaak halverwege het haar ontstaan door het borstelen en slapen, kunnen een probleem vormen. Om deze te verwijderen, kun je de volgende stappen volgen. Neem een kam en druk met de rug van de kam in het haar, zodat de gespleten puntjes omhoog springen. Knip deze vervolgens af met behulp van een happende beweging. Het is belangrijk om het haar baan voor baan af te werken, zodat geen enkel dode puntje overgeslagen wordt. Dit proces kan regelmatig herhaald worden om het haar gezond te houden.

Top 21 zelf je haar knippen puntjes

Zelf Je Haar In Laagjes Knippen Vanuit Een Staart (Werkt Het?) | Dazzling Beauty - Youtube
Zelf Je Haar In Laagjes Knippen Vanuit Een Staart (Werkt Het?) | Dazzling Beauty – Youtube
Zo Werk Je Zelf Eenvoudig Je Puntjes Bij | Haar Tutorial | Kruidvat - Youtube
Zo Werk Je Zelf Eenvoudig Je Puntjes Bij | Haar Tutorial | Kruidvat – Youtube
Gespleten Puntjes Zelf Bijknippen - Youtube
Gespleten Puntjes Zelf Bijknippen – Youtube
Zelf Mijn Haar Knippen! | Teni Stepanosian | Fitbeauty.Nl - Youtube
Zelf Mijn Haar Knippen! | Teni Stepanosian | Fitbeauty.Nl – Youtube
Pin Op Heb Je Haar Weer - Haarverzorging Tips Artikelen
Pin Op Heb Je Haar Weer – Haarverzorging Tips Artikelen
Zelf Je Haar Knippen: Zo Doe Je Dat! | Etos
Zelf Je Haar Knippen: Zo Doe Je Dat! | Etos

See more here: castu.org

Learn more about the topic zelf je haar knippen puntjes.

See more: https://castu.org/cultuur-media

Articles compiled by CASTU. See more articles in category: Cultuur & Media

Leave a Comment