Hoe Verjaag Ik Wespen Met Natuurlijke Middelen?

You are viewing this post: Hoe Verjaag Ik Wespen Met Natuurlijke Middelen?

Hoe Verjaag Ik Wespen Met Natuurlijke Middelen?

How To Get Rid Of Wasps Naturally

Keywords searched by users: hoe verjaag ik wespen wespen verjagen ammoniak, wespen verjagen buiten, wespen verjagen met koffie, wespen verjagen met plantenspuit, wanneer sterven wespen, wespennest verjagen, nep wespennest, wespennest voorkomen

Hoe verjaag ik wespen in Nederland: Een Complete Gids

Wespen kunnen in de zomermaanden een vervelende plaag zijn. Hun stekende gedrag en zoemende geluid kunnen zelfs de meest ontspannen persoon irriteren. Gelukkig zijn er verschillende methoden om wespen weg te jagen en jezelf te beschermen tegen hun aanwezigheid. In deze gids zullen we verschillende effectieve manieren bespreken om wespen op afstand te houden en zo te zorgen voor een aangename omgeving om van de zomer te genieten.

1. Blijf uit de buurt van wespen

De eerste en meest voor de hand liggende manier om wespen te verjagen, is door uit hun buurt te blijven. Wanneer een wesp zich bedreigd voelt, zal hij agressief reageren en proberen te steken. Vermijd snelle bewegingen en zwaai niet naar wespen als ze in de buurt zijn. Daarnaast is het belangrijk om de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Dek voedsel buiten af, zoals picknicks en barbecues, om wespen aan te trekken.
 • Bewaar afval in afgesloten containers om de geur van etensresten te minimaliseren.
 • Laat zo min mogelijk zoetigheid of andere etenswaren onbedekt buiten staan.

2. Verwijder voedselbronnen

Voedsel is een grote aantrekkingskracht voor wespen. Door voedselbronnen te verwijderen, kun je de aantrekkingskracht verminderen en wespen op afstand houden. Hier zijn een paar tips om rekening mee te houden:

 • Bedek je eten en drinken buitenshuis, bijvoorbeeld met een deksel of een insectengaas.
 • Vermijd het achterlaten van lege frisdrankblikjes of andere voedselresten buiten.
 • Reinig de buitenruimte regelmatig om voedselresten te verwijderen.

3. Gebruik geurende middelen

Wespen hebben een hekel aan bepaalde geuren en je kunt deze geuren gebruiken om ze op afstand te houden. Hier zijn een paar geurende middelen die je kunt proberen:

 • Kruidnagel: Plaats een paar kruidnagels in een bakje en zet het op een plek waar wespen vaak worden gezien.
 • Azijn: Vul een bakje met azijn en zet het op een plek waar wespen worden aangetrokken. Ze hebben een hekel aan de sterke geur.
 • Etherische oliën: Gebruik etherische oliën zoals citronella, eucalyptus of pepermunt en verspreid ze in de buurt van wespen.

4. Maak gebruik van wespenvangers

Wespenvangers zijn een effectieve manier om wespen weg te vangen en te voorkomen dat ze rond je huis blijven hangen. Ze werken door wespen aan te trekken met zoetigheid, zoals limonadesiroop, en ze te vangen. Hier zijn een paar tips voor het gebruik van wespenvangers:

 • Plaats de wespenvanger op een plek waar wespen vaak worden gezien, zoals in de buurt van vuilnisbakken of picknicktafels.
 • Zorg ervoor dat de openingen groot genoeg zijn voor wespen om naar binnen te gaan, maar niet groot genoeg voor andere insecten of dieren.
 • Maak regelmatig de wespenvanger schoon om te voorkomen dat ze verstopt raakt.

5. Plant wespenafstotende planten

Er zijn verschillende planten die bekend staan om hun vermogen om wespen af te weren. Door deze planten in je tuin te planten, kun je voorkomen dat wespen in de buurt komen. Enkele wespenafstotende planten zijn:

 • Lavendel: Wespen vinden de geur van lavendel niet prettig, dus het planten ervan kan helpen om ze op afstand te houden.
 • Munt: De sterke geur van munt kan wespen op afstand houden. Plant munt in potten of in de grond om wespen weg te houden.
 • Geraniums: Geraniums hebben een sterke geur die wespen niet lekker vinden. Plant ze in de buurt van deuren en ramen om wespen buiten te houden.

6. Maak een wespenval

Een eenvoudige en effectieve manier om wespen weg te lokken is door een wespenval te maken. Hier zijn de stappen om een wespenval te maken:

 • Neem een lege plastic fles en snijd de bovenkant af, net onder de hals.
 • Vul de onderste helft van de fles met zoete vloeistof, zoals limonadesiroop of suikerwater.
 • Draai de bovenste helft van de fles om en plaats deze terug in de onderste helft, met de opening naar beneden.
 • Wespen zullen worden aangetrokken tot de zoete geur en in de fles kruipen, maar zullen niet in staat zijn om eruit te komen.

7. Vermijd sterke geuren

Sommige geuren kunnen wespen aantrekken, dus het is belangrijk om het gebruik van sterke parfums, deodorants of andere geurstoffen te vermijden als je wespen op afstand wilt houden. Kies voor geurloze producten om wespen niet aan te trekken.

8. Plaats horren voor ramen en deuren

Om te voorkomen dat wespen binnenshuis komen, is het belangrijk om horren voor ramen en deuren te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat wespen buiten blijven en voorkomt ongewenste ontmoetingen in je huis.

9. Raadpleeg een professional

Als je ondanks al je inspanningen nog steeds last hebt van wespenoverlast, kan het raadplegen van een professionele ongediertebestrijder een goede optie zijn. Zij hebben de kennis en ervaring om wespen op een effectieve en veilige manier te verwijderen.

Veelgestelde Vragen

1. Helpt ammoniak bij het verjagen van wespen?

Ammoniak kan helpen bij het verjagen van wespen. Je kunt een kommetje met ammoniak buiten plaatsen, maar wees voorzichtig bij het hanteren van ammoniak, omdat het giftig is voor mensen en dieren.

2. Hoe kan ik wespen buiten houden?

Om wespen buiten te houden, kun je de hierboven genoemde methoden gebruiken, zoals het verwijderen van voedselbronnen, het gebruik van geurende middelen en het plaatsen van horren voor ramen en deuren.

3. Kan ik wespen verjagen met koffie?

Koffie heeft geen bewezen effect op het verjagen van wespen. Het is veiliger en effectiever om de hierboven genoemde methoden te gebruiken.

4. Wanneer sterven wespen?

Wespen sterven meestal aan het einde van de zomer, wanneer de temperaturen beginnen te dalen. Alleen de bevruchte koninginnen overleven de winter, om in het voorjaar nieuwe nesten te bouwen.

5. Hoe kan ik een wespennest verjagen?

Het verjagen van een wespennest kan gevaarlijk zijn en wordt niet aanbevolen. Het is het beste om professionele hulp in te schakelen om een wespennest veilig te laten verwijderen.

6. Helpt een nep wespennest?

Een nep wespennest kan soms helpen om wespen op afstand te houden. Wespen zijn territoriale insecten en zullen vaak een gebied vermijden waar al een ander wespennest aanwezig is.

7. Hoe kan ik een wespennest voorkomen?

Om een wespennest te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen geschikte nestlocaties zijn in de buurt van je huis. Controleer regelmatig donkere en beschutte plekken, zoals holle bomen en spouwmuren, en zorg ervoor dat ze afgesloten zijn.

Met deze gids en tips in gedachten, kun je nu op een effectieve manier wespen verjagen en een wespenvrije omgeving creëren. Geniet van de zomer zonder de overlast van wespen!

Categories: Verzamelen 47 Hoe Verjaag Ik Wespen

How To Get Rid Of Wasps Naturally
How To Get Rid Of Wasps Naturally

Blijf uit de buurt van een wespennest en laat wespen zo veel mogelijk met rust. Sla ze niet als ze in de buurt komen. Hang horren of vliegengordijnen voor deuren en ramen zodat wespen niet binnenkomen. Lok wespen naar een andere plek met iets dat ze lekker vinden, zoals een buffetje rottend fruit.Verjagen met geur: Zoals we al eerder even benoemden, komen wespen vooral af op vlees en zoetigheid. Ze blijven op veilige afstand van citroen, sinaasappel, azijn, kruidnagel en geranium. Vinden ze niet zo lekker…De meeste mensen vinden lavendel heerlijk ruiken, maar wespen zien dit anders. Zij houden niet van de intense geur die de lavendelplant verspreidt. Lavendel staat in de zomer vol in bloei en daarmee is lavendel de ideale plant om te gebruiken tegen wespen.

Geur inzetten tegen wespen
 • kruidnagel in een citroen.
 • knoflook.
 • ui.
 • citronella.
 • eucalyptus.
 • alsem.
 • brandende gemalen koffie.
 • koper(en) munten.

Waar Hebben Wespen Hekel Aan?

Waar hebben wespen een hekel aan?

Wespen hebben een hekel aan bepaalde geuren en ze worden vooral aangetrokken door vlees en zoetigheid. Ze blijven echter op veilige afstand van geuren zoals citroen, sinaasappel, azijn, kruidnagel en geranium. Deze geuren vinden ze niet zo lekker en dit helpt om wespen op afstand te houden.

Wat Helpt Effectief Tegen Wespen?

Wat kan effectief helpen tegen wespen? Verschillende geuren zijn bekend om wespen af te weren, zoals kruidnagel, citroen, knoflook, ui, citronella, eucalyptus, alsem en brandende gemalen koffie. Ook wordt gezegd dat koperen munten kunnen helpen om wespen op afstand te houden.

Welke Geur Hebben Wespen Een Hekel Aan?

De meeste mensen vinden lavendel heerlijk ruiken, maar wespen ervaren dit anders. Zij hebben een hekel aan de intense geur die de lavendelplant verspreidt. Lavendel staat in de zomer vol in bloei en wordt daarom vaak gebruikt als natuurlijk middel tegen wespen. Het is de ideale plant om wespen op afstand te houden.

Delen 38 hoe verjaag ik wespen

Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
De Beste Tips Om Wespen Te Verjagen - De Bestrijdingsbrigade [Incl. Video]
De Beste Tips Om Wespen Te Verjagen – De Bestrijdingsbrigade [Incl. Video]
Zelf Wespen Bestrijden? Dit Moet Je Weten! - Pestor
Zelf Wespen Bestrijden? Dit Moet Je Weten! – Pestor
Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
Wespen Overlast In De Tuin? Wespen Verjagen Doe Je Zo | Ecostyle
Wespen Overlast In De Tuin? Wespen Verjagen Doe Je Zo | Ecostyle

See more here: castu.org

Learn more about the topic hoe verjaag ik wespen.

See more: https://castu.org/cultuur-media

Articles compiled by CASTU. See more articles in category: Cultuur & Media

Leave a Comment